Sosyal Medya

Facebook Paylaş
Twitter
Google+ 'ta Paylaş
Gerçek Zamanlı Dünya Siber Savaşları

Savaşları televizyondan canlı izlediğimiz gibi siber savaşları da tarayıcılarımızdan gerçek zamanlı izlemek nasıl olurdu? Şu dakikada, şu saniyede hangi ülkede hangi sitelere nerelerden saldırı oluyor? Bu sorunun cevabı ise Norse'un hazırladığı gerçek zamanlı, interaktif haritada gizli.

ABD merkezli bir güvenlik firması olan Norse, map.ipviking.com üzerinden dünyanın siber saldırı haritasını gerçek zamanlı olarak kullanıcılara sunuyor. Her saniye ne kadar fazla sitenin siber saldırganların hedefi olduğunu gördükçe hayrete düştüğünüz bu haritada ülkelerin siber güvenlik durumlarıyla ilgili de bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

İçinde Türkiye’nin de olduğu 40 ülkeyi kapsayan haritada saldırıların kaynağı, türü ve yönü hakkında veriler ekranda hızla akıyor. Saldırı kaynağı olan ülkeler, saldırıların yapıldığı ülkeler, saldırı türleri ve saldırıların detayları anlık olarak bu interaktif haritaya aktarılıyor.

Verilere göz attığımızda ise en fazla siber saldırınn yapıldığı ülke Çin iken ikinci sırada ABD geliyor. Diğer yandan en fazla saldırıya uğrayan ülke ise yine ABD.

Ülke filtremizi Türkiye’ye getirdiğimizde ise siber saldırganların en fazla İstanbul ve Ankara’yı hedeflediğini görebiliyoruz. Türkiye’den yapılan saldırıların hedefi ise daha çok ABD ve Rusya’da yoğunlaşıyor.

Siber suç ve saldırıların gitgide yaygınlaştığı günümüzde bu siber saldırıların gerçek zamanlı akışını takip etmek isterseniz buradan bu interaktif haritaya göz atabilirsiniz.


Kaynak: sosyalmedya.co

,